Vårt team

Vi som brygger ölen och en till

Victor

Victor Hård af Segerstad är kocken som ligger bakom DalaBryggeri. Det var han som trodde att brygga öl är lika enkelt som att koka sås, vilket det inte är. Tur att han har både Marcus och Mattias till sin hjälp. Victor är en ölälskande entreprenör med rötter i Rättvik, så att bryggeriet skulle ligga någon annanstans än i Rättvik var det aldrig fråga om. Han driver sedan ett antal år tillbaka även sin egen restaurang, Big Street BBQ, som är mycket uppskattad av lokalbefolkning och mängder av turister under sommarmånaderna. Det är nämligen då turisterna vallfärdar till Rättvik för att tanka energi från dalaskogar, daladalar och dalavatten.

Mattias

Mattias Eriksson har arbetat som kock. Han sadlade dock om till bryggare genom en utbildning i Ludvika. Sedan drog han till Hedemora för att arbeta på Oppigårds bryggeri. Vilket han fortsatte med i sex år. Att han hoppade på DalaBryggeri var inga konstigheter. Han beskriver beslutet såhär: ”När Victor ställde frågan bad jag om att få sitta i skogen i en vecka och fundera. Jag kom tillbaka och sa att om vi ska starta ett bryggeri, så måste vi göra det på riktigt. Och så blev det.” Med sin genuina erfarenhet om hantverket bidrar Mattias med oumbärlig kunskap i DalaByggeris produktutveckling. Han ligger bakom alla bryggeriets öler, en receptmakare av rang, och hans passion och intresse för öl är närmast manisk.

Marcus

Marcus Lindborg är biolog. Inte ens i närheten av kock, som Mattias och Victor, men han är däremot riktigt vass på att brygga öl. Det har han blivit genom sitt arbete som produktionschef och kvalitetsansvarig på Oppigårds. Han har arbetat som bryggeritekniker, både i Ludvika och på Stallhagen (Åland) och på Oppigårds, i hela fem år. För lite flärd kan vi lägga till att han är medlem i Sveriges Bryggmästare Förening, som grundades 1915 (därav stavningen). Marcus är snubben med koll på detaljerna och med kvalitetskrav som inte går av för hackor. Han är högst närvarande i produktionen tillsammans med Mattias.

Häng med oss på Facebook

Till facebook

Senaste öl-nytt

Aktuellt
This error message is only visible to WordPress admins
This endpoint has been retired

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot

#litemerdalarna

DalaBryggeri | Snickerivägen 1E | 795 32 Rättvik
FACEBOOK INSTAGRAM